Esittelyssä Top 10 lyhyesti | Visit Leppävirta

Esittelyssä Top 10 lyhyesti

Nähtävyyskohteet ovat satunnaisessa järjestyksessä ja ne on numeroitu vain selvyyden vuoksi. Top 10 -listan tarkoitus on esitellä lyhyesti matkailijalle Leppävirran alueen vetovoimaisimmat kohteet. Listalta löytyvien kohteiden lisäksi Leppävirran alueella on runsaasti myös muita mielenkiintoisia paikkoja. Esimerkiksi lisää mielenkiintoisia luontokohteita löydät täältä >>
Jos sijaintikartta ei näy, rastita karttapalvelussa vaihtoehto "Maastotietokanta", tällöin karttanäkymä avautuu.

 

1. Leppävirran keskustan matkailualue

Vitostien varrella sijaitsevat Mansikkaharjun lomakeskus sekä Matkailukeskus Unnukka myymälöineen ja vierasvenelaitureineen. Rannalla kulkevat kuntopolut johtavat Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppiksen alueelle, joka tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden.
 

2. Muumi Jääluola

Muumijääveistosnäyttely 2024 ja Vesileppis Winterpark odottavat sinua talven riemuihin.

Uudistunut Muumi-jääluola avoinna joka päivä klo 10-20.

3. Leppävirran kirkko
Vuonna 1846 valmistunut kivikirkko on maamme seitsemänneksi suurin luterilainen kirkko. Kirkko on myös suosittu konserttipaikka.

 

4. Konnuksen kanava-alue

7 km kirkonkylästä pohjoiseen >>
Konnuksen kanava-alue käsittää 3 kanavaa ja 5 koskea. Koskialueella on pitkospuut, laitureita sekä laavu. 

 

5. Leppävirran kotiseutumuseo
Noin 3 000 erilaista kansantieteellistä ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta esinettä käyttötavaroista aseisiin sekä metsästys- ja kalastustarvikkeisiin.

 

6. Seikkailupuisto Leppis 
Ekologinen seikkailupuisto Vesileppis Areenan maastossa.
Puisto on avoinna säiden salliessa myös talviloma-aikoina ja ryhmille tilauksesta ympäri vuoden.
Radat sisältävät vaijeriliukuja, keinuja, riippusiltoja ja liaaneja, ja ne soveltuvat yli 130 cm seikkailijoille.

 

7. Orinoron rotko ja Mustinmäki
16 km kirkonkylästä itään >>
Orinoron rotko on yksi Savon Seitsemästä ihmeestä. Noin 200 m pitkän ja suurimmillaan lähes 20 m syvän rotkon pohjalla pulppuaa lähde ja lumi ja jää säilyvät siellä kesäkuulle saakka. Rotkon yhteydessä on noin 7 km pitkä luontopolku, jonka varrella suomalainen luonto ja sen kauneus esittäytyy monimuotoisuudessaan. Rotko sijaitseen noin puolivälissä luontopolkua. Lisäksi polun varrella on laavu ja kota eväiden nauttimista varten ja polun varrelle osuu myös Mustinmäki, jonka päällä sijaitsevalta näköalapaikalta aukeavat komeat maisemat lähiympäristöön.

 

8. Sorsavesi
15 km kirkonkylästä länteen
Ukkokivi, Karhukivet, Kuvajanniemen luola ym.
Sorsaveden alue on omatoimiretkeilijälle ja melomisesta pitävälle matkailijalle sopiva kohde. Alueen koskematon luonto luonnonsuojeltuine saarineen on jo nähtävyys itsessään. Lisäksi Sorsaveden pohjoisosasta löytyy Ukkokiven kalliomaalaus, Kuvajanniemen luola ja järven eteläosassa sijaitsevat muun muassa jylhän kallioinen Linnasaari sekä järkälemäiset Karhukivet.

 

9. Museotie ja Nikkilänmäen maalaismaisema
2 km kirkonkylästä etelään >> 
Noin 155 metriä korkea Nikkilänmäki on kaunista seutua monestakin syystä. Valtatie 5:n suuntaisesti kulkeva muutaman kilometrin mittainen museotie esittelee perinteikästä maalaismaisemaa, jonka varrelle myös Nikkilänmäki osuu. Korkean mäen ja sieltä avautuvien maisemien lisäksi alueelta voi ihastella perinteikkäitä maalaistaloja ja maalaiskyläaluetta.

 

10. Hiihtoareena

Maailman suurin kallioon louhittu hiihtoputki.

Areenan kokonaisuuden muodostavat areenaosa sekä tunneliosuus. Hiihtoareena on monipuolinen lumimaailma. Hiihtoladun pituus on noin 1,1 km, ja Areenan lämpötila vaihtelee –1- –5 ˚C vuodenajasta riippuen. Hiihtoareenasta löytyvät ladut perinteisen ja  vapaan tyylin hiihtäjille. Siellä on mahdollista myös potkukelkkailla ja harrastaa ampumahiihtoa.

Jaa sosiaaliseen mediaan:

Contact us