Muumi-jääluolasta ja Vesileppis Winterparkista ympärivuotinen matkailukohde | Visit Leppävirta

Muumi-jääluolasta ja Vesileppis Winterparkista ympärivuotinen matkailukohde

Viidettä kauttaan käynnistelevä Muumi-jääveistosnäyttely avautuu Leppävirran Vesileppiksessä jälleen perinteisesti tapaninpäivänä. Edellinen näyttelykausi oli kävijöiden ilona vain kesä- sekä syyskauden johtuen talven 2023 luolaston jäähdytystekniikan muutostöistä. Nyt avattava Muumi-jääluola muuttuu ensimmäisen kerran käytännössä ympärivuotiseksi elämykseksi, sillä näyttelyn sulkeutuu vasta 8.12.2024. Toinen merkittävä uutuus kaudelle 2024 on edelleen luolastossa kasvanut aktiviteettialue Vesileppis WinterPark.

Aktiviteettialue laajenee nyt myös areenaosan toisen pään tunneliin, jonne rakentuu Leppäkerttu oy:n toimitusjohtaja Esa Salmiheimon mukaan jopa Euroopan pisin sisäjääliukumäki.

– Nälkä kasvaa syödessä, on tavattu sanoa ja halusimme taas jotain aiempaa suurempaa. Siirsimme renkailla laskettavan tube-mäen toiselle puolelle areenaa ja näin mahdollistui noin 80 metriä pitkän jääliukumäen rakentaminen entisen tube-mäen lähtöpaikkaa hyödyntämällä, tuumii Salmiheimo.

– Veistosnäyttelyssä lähdimme laajentamaan kesäkauden viidakkoteemaa sen näyttävyyden ja veistoksellisen haastavuuden takia. Ice Magic oy:n Anssi Kuosan vetämä kansainvälinen veistäjätiimi otti teemamme ilolla vastaan juuri tästä syystä. Kohtauksethan sinällään ovat eri tarinoista, mutta viidakolla on tänä vuonna suurin rooli ja se yhdistää kaikki noin kaksikymmentä veistoskokonaisuutta toisiinsa näyttelyn keskeisellä promenadialueella.

Kävijätavoitteeksi alkavalle kaudelle on Muumijääluolassa asetettu 50000 kävijää. “Pidän sitä täysin realistisena, koska parhaillaan olemme saavuttaneet 35000 kävijää jo elokuun loppuun mennessä”, jatkaa Salmiheimo. ”Kohteen muuttamiseen ympärivuotiseksi oli yksi selkeä syy eli kysyntä. Lisäksi onnistuimme risteyttämään myös hiihdon syyskaudelle muutamaksi kuukaudeksi näyttelyn kanssa aukioloaikoja jakamalla.” Vesileppis ja sen alapuolella sijaitseva Muumijääluola sijaitsevat reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta etelään, 15 minuuttia ennen Varkautta.

LISÄTIEDOT JA PRESSIKUVAT:

https://www.icecave.fi/winterpark | https://www.icecave.fi/media

YHTEYSTIEDOT:

Esa Salmiheimo / toimitusjohtaja, Leppävirran virkistysuimala Leppäkerttu oy, puh: 0407603265. Sähköposti: esa.salmiheimo@leppavirta.fi

Anssi Kuosa / veistotiimin vetäjä/toimitusjohtaja, Ice Magic oy, puh: 05060267

Jaa sosiaaliseen mediaan:

Ota yhteyttä meihin