Muumin Taikatalvi-jääveistospuisto aukeaa Vesileppikseen

Leppävirran Vesileppiksen hiihtoareenalle rakennetaan uusi tarinallinen Muumi-jääveistospuisto, josta odotetaan keskeistä vetonaulaa Pohjois-Savon matkailulle. Puiston teema pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi -kertomukseen.

Klassiseen kertomukseen puhalletaan uutta taianomaista elämää 1,5–6-metristen Muumi-jääveistosten, elämyksellisen kulkureitin, näyttävien valojen, tunnelmallisten äänimaisemien ja tarinaa seuraavan kerronnan avulla.

Jääveistosmaailmassa tulee olemaan tekemistä kaikenikäisille myös jääliukumäkien ja muiden talviaktiviteettien muodossa. Vesileppiksen hiihtoareena on näyttelytilana ainutlaatuinen. Se sijaitsee kiveen louhitussa luolassa 30 metriä hotellin alapuolella, ja sen lämpötila pysyy stabiilina. Muumi-teema tulee takuulla ylittämään aiempien vuosien 15 000 henkilön kausittaiset kävijämäärät”, sanoo Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Uuden jääveistospuiston toteuttajina toimivat Vesileppis, Moomin Characters Oy Ltd, Leppävirran kunta, teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works, Lapland Safarisin Game of Thrones -jääkylän taustavoimana toiminut SnowVillage sekä Jäälinnan mestariveistäjät, kärkiniminään jäänveiston maailmanmestari, mongolialainen Lkhavgadori Dorjsuren ja Suomen mestari Anssi Kuosa.

Yhteistyön tavoitteena on luoda Muumi-jääveistospuistosta jokavuotinen, mutta vuosittain teemaltaan vaihtuva näyttely kaikenikäisille kävijöille, joka houkuttelee vierailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Muumi-jääveistospuisto on jatkoa kahtena edellisenä talvena Vesileppiksen hiihtoareenalla toteutetulle menestyksekkäälle Ice Cave -jääveistosnäyttelylle.

Vesileppiksen alueen matkailun kehittäminen on ollut Leppävirran kunnalle strategisesti tärkeä asia jo useamman vuosikymmenen. Ensimmäisien Luolajäänveiston MM-kisojen perusteella olemme oppineet, että meillä on maailman mittakaavassa erinomainen tila jäänveistoon ja jääveistosnäyttelyyn. Näimme, että matkailun kehittämisen näkökulmasta jääveistonäyttelyn on mentävä eteenpäin, niin että se liikuttelisi vielä suurempia matkailijaryhmiä. Tarvittiin näyttelykauden pidentäminen sekä vetovoimainen teema. Jäiden hankkiminen etukäteen mahdollistaa avaamisen jo joululta ja Muumia vetovoimaisempaa teemaa on vaikea keksiä. Muumi-yhteistyö on taas yksi iso askel eteenpäin kohti valtakunnallisesti tunnettua ja vetovoimaista matkailukohdetta.” toteaa Leppävirran kunnan elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen.

 

 

Oheinen video vuoden 2018 Ice Cave jääveistonäyttelystä.

 

Veistoksissa käytettävä jää on peräisin Kittilän Lainionjoesta. Sitä on varastoituna hiihtoareenalle noin kolmen rekkakuorman verran. Muumi -jääveistosnäyttely avautuu 26.12.2018.

 

LISÄTIEDOT
Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy
toimitusjohtaja Esa Salmiheimo
p. 040 760 3265
esa.salmiheimo@leppavirta.fi

 

Jaa sosiaaliseen mediaan:

Ota yhteyttä meihin